demenshin agrotech

  Demenshin Group Of Companies

AGRICULTURE

Anak Benih Kurma Kultur

Kelebihan Tumbuhan Kurma dari Tisu Kultur .

 

Kurma boleh dibiakkan secara seksual oleh benih atau aseksual oleh offshoots ( anak pokok pangkal). Apabila ditanam daripada biji, hanya 50% peluang untuk mendapat betina, manakala dari offshoot  itu,  keturunan akan sama dengan induknya, tetapi kadar survival dengan cara ini adalah sangat rendah (<35%). Jadi kultur tisu adalah kaedah pilihan untuk menghasilkan bahan tanaman genetik yang stabil dalam kuantiti yang banyak.

 

1-Bahan penanaman Kualiti terbaik:

Di kendalikan oleh sekumpulan saintis kanan dari Stesen Penyelidikan Kurma, Mundra, pegawai-pegawai dari  Institut Latihan dan Penyelidikan melakukan satu tugas yang berat untuk mengenal pasti tarikh elit pokok berdasarkan lebih daripada 25 parameter. Mereka hanya mengambil  220 pokok itu daripada 1.5 juta pokok yang boleh di gunakan.

 

2-Sihat dan terhindar dari penyakit  :

 Memastikan ia terhindar dari penyakit tumbuh-tumbuhan dengan pengindeksan Virus.

3-Jenis benar  bahan berkualiti:

 100% Jaminan kilang dengan salinan genetik yang tepat dari kilang mengikut  ibu asal oleh cap jari DNA melalui DBT (Jabatan Bioteknologi  Kerajaan)

 

4-Kuantitif dan berbuah Kualitatif:

Tumbuhan kultur tisu berkembang pesat dan memberikan kuantiti yang lebih besar buah-buahan berbanding pembviakan tumbuhan tradisional.

 

5-Musim penanaman tanpa musim.

 Teknologi kultur tisu membolehkan kami membekalkan tumbuhan kultur tisu  dalam kuantiti yang besar, tarikh rancangan tanpa musim.


Hubungi Kami dmenshin@gmail.com

Anak pokok anggur brazil

Benih Anggur Brazil

Buah anggur brazil Kaya antioksidan sehingga termasuk buah yang dikategorikan sebagai anti cancer. Belum lagi manfaat kulit buahnya yang boleh dijadikan sebagai anti asma dan batuk berdarah. Sehingga Jaboticaba termasuk kedalam buah-buahan yang kaya manfaat dan menyehatkan bagi orang yang memakan nya.

 

Pertumbuhan Habit:

Jaboticaba tersebut berkembang pokok renek yang besar yang perlahan atau kecil, pokok lebat. Ia mencapai ketinggian 10 - 15 kaki di California dan 12 - 45 kaki di Brazil, bergantung kepada spesies. Pokok-pokok yang sebanyak-banyaknya bercabang, bermula berhampiran dengan tanah dan condong ke atas dan ke luar supaya padat, mahkota bulat boleh mencapai satu penyebaran muktamad seluas ia adalah tinggi. Nipis, kuning air ke merah serpih kulit off sepertimana di jambu batu itu. Jaboticaba yang menjadikan tumbuhan landskap yang menarik.

Foliage:

malar hijau ini, daun bertentangan adalah berbentuk pisau pembedah atau bujur, 1-4 inci panjang dan 1/2 - 3/4 inci lebar. Dalam warna mereka adalah hijau gelap berkilat dengan tekstur keras. Saiz, bentuk dan tekstur berbeza sedikit daripada satu spesies yang lain.

 

Bunga:

Bunga-bunga kuning-putih kecil secara mendadak muncul dari pelbagai batang, anggota badan dan cawangan besar dalam kumpulan empat. Ia telah dilaporkan dari Brazil yang pokok Jaboticaba bersendirian menanggung dengan baik berbanding dengan mereka yang ditanam dalam kumpulan, yang menunjukkan bahawa pendebungaan silang meningkatkan produktiviti.

 

Buah-buahan:

Jaboticaba buah anggur seperti dalam penampilan dan tekstur tetapi dengan kulit yang tebal, sukar. buah-buahan yang paling California gelap ungu kepada hampir berwarna hitam. saiz purata adalah satu inci diameter tetapi boleh lari dari 3/4 hingga 1-1 / 2 inci, bergantung kepada spesies dan kepelbagaian. Pulpa putih agar-agar mengandungi daripada satu hingga empat biji kecil dan mempunyai menyenangkan, rasa subacid ketara serupa dengan anggur muscadine tertentu. Kulit mempunyai rasa resin sedikit yang tidak menyenangkan. Buah boleh dihasilkan secara tunggal atau dalam kelompok dari bawah ke atas seluruh batang dan cabang utama, dan tumbuhan boleh buah-buahan sehingga lima kali setiap tahun. buah-buahan segar yang lazat dimakan out-of-tangan dan boleh dibuat ke dalam jeli, jem dan wain. Kulit adalah tinggi dalam tanin.Hubungi Kami dmenshin@gmail.com untuk benih anak pokok anggur brazil.

Anak benih pokok anngur

Buah Anggur

Anggur boleh dimakan mentah atau mereka boleh digunakan untuk membuat wain , jem , jus , jeli , ekstrak biji anggur , kismis , cuka dan minyak biji anggur . Anggur adalah jenis bukan buah klimakterik  , biasanya di tanam secara berkelompok.

 

Habitat pokok Anggur

Anggur adalah sejenis buah-buahan yang tumbuh di dalam kelompok 15 hingga 300, dan boleh menjadi merah, hitam, biru gelap , kuning , hijau , oren, dan merah jambu. "White " anggur sebenarnya berwarna hijau , dan evolutionarily berasal dari anggur ungu. Mutasi dalam dua gen peraturan anggur putih mematikan pengeluaran antosianin , yang bertanggungjawab untuk warna anggur ungu.  Antosianin dan bahan kimia pigmen -ahli keluarga yang lebih besar polifenol dalam anggur ungu bertanggungjawab untuk warna yang berbeza-beza ungu wain merah. Anggur biasanya yang  tersebar luas adalah yang bentuk bujur menyerupai benda yg bulat.

 

Khasiat buah anggur

Buah anggur dapat membantu mencegah sakit hati (hepar), buah anggur yang difermentasi daripada kulitnya, dengan kandungan polyphenol-nya memiliki khasiat menangkal segala penyakit yang berhubungan dengan hati (hepar) manusia.

 

Antara lainnya, khasiat anggur dapat mencegah daripada penyakit strok, jantung, dan kanser. Menurut penelitian Reuter Health, bahawa wanita muda yang mengkonsumsi anggur merah 1 hingga 2 gelas sehari kurang berisiko untuk mendapat serangan Ischemic stroke (strok yang disebabkan oleh tersumbatnya saluran darah sehingga oksigen tidak dapat sampai ke otak). Di dalam buah anggur terdapat khasiat flavonoids zat antioksida dan yang berfungsi melindungi tubuh daripada penyakit jantung dan kanser.

 

Jenis anggur

Selepas membahagikan anggur ke dalam anggur jadual dan anggur anggur, buah anggur boleh dibahagikan dengan warna ke dalam anggur putih dan anggur hitam. White anggur - yang popular dipanggil hijau anggur - termasuk ambar dan anggur kuning dan hijau , dan hitam anggur - yang popular dipanggil merah anggur - anggur termasuk hampir hitam , biru -ungu , merah, merah jambu dan blushed.

Pilihan dan berbiji anggur. Selepas pembahagian dengan warna, anggur boleh , sekali lagi, dibahagikan kepada anggur pilihan dan berbiji. Semua ini adalah banyak kerja untuk buah-buahan berry yang makan hanya baik atau minum

 

Jadual Varieti Grape :

 

Berikut adalah beberapa jenis anggur yang boleh di tanamdan berbuah di Malaysia.

  1. White Malaga. Berbiji warna hijau
  2. IAC. Berbiji warna hijau kekuningan
  3. Isabela. Berbiji warna merah
  4. Surgaone. Tanpa biji
  5. Sultana. Tanpa biji, juga di panggil Thomson
  6. Red globe. Berbiji dan besar. warna merah
  7. Alfonso Lavelle. Hitam berbiji